Mire figyelj oda raktár bérlésénél

Mire figyelj oda raktár bérlésénélA raktárhelyiség bérlése kiváló lehetőséget jelent ideiglenesen és hosszabb távon is a dolgok tárolására, értékeid megőrzésére. Nem mindegy azonban, hogy hogyan, milyen raktárt, konténert bérelsz magadnak.

Megbízható szolgáltató

Először is bizonyosodj meg arról, hogy megbízható céget választasz. Mivel egy (akár ismeretlen) cégre bízod értékeid tárolását, megőrzését, így mindenképpen járj utána, hogy korábbi ügyfeleik milyen véleménnyel vannak a cégről. Ha nem végeznek jó munkát, nem biztonságosak a raktáraik, érdemes másik, akár drágább céget is választani.

Előre döntsd el, hogy mekkora raktárra lesz szükséged

Az első raktár bérlése gyakran a végleges megoldást is jelenti. Ha bepakolod a dolgaidat, akkor utána nagyon nehézkesen fogsz csak átpakolni egy másik raktárba, ha erre lenne szükség. Ha túl nagy raktárat választasz, akkor feleslegesen fizetsz plusz pénzt a bérlésért. Ha túl kicsit választasz, nem fognak elférni a dolgaid.

Ne tárolj itt nagyon értékes dolgokat

Ha valami nagyon értékes dologgal rendelkezel, azt ne a bérelt raktárban tárold, hanem olyan helyen, ahol az teljes biztonságban van. A bérelhető raktárban mindig fennáll a veszély, hogy megrongálódik, eltűnik az értéked.

A raktár helyének megválasztása

Ha olyan dolgokat tárolsz a raktárban, melyekre pl. havonta van szükséged, akkor akár a 40-50 perces távolság is megfelelő lehet. Ha azonban mindennapi használatra tárolnál dolgokat, akkor naponta elvesztegetni ennyi időt nem a legjobb döntés.