A Nagypeterdi Általános Iskola

A Nagypeterdi Általános IskolaA Nagypeterdi Általános Iskola a Szigetvári Tankerülethez tartozik. A település maga Baranya megyében, Szigetvár és Szentlőrinc között található, szinte egyforma távolságra a két várostól.

Az általános iskola nem csak a helyi gyerekeket, hanem a környező település gyerekeit is oktatja, mind a 8 évfolyamon.

Köszönhetően a környező településeknek, az általános iskolába kb. 150 diák jár évről évre, minden évfolyamon 1-1 osztályba.

Az iskola tantermei jól felszereltek, interaktív tábla és internetelérés is található minden tanteremben, így a modern oktatási követelményeknek megfelelően tudják biztosítani az oktatást az intézményben. Az iskola könyvtára is jól felszerelt, és folyamatosan bővítik az elérhető könyveket, a lehető legjobb kiszolgálás érdekében.

A tanórákon odafigyelnek arra, hogy a tevékenységek sokszínűek legyenek, hogy a tanulók a lehető legjobb oktatást és programokat kapják. Ez azt jelenti, hogy a tanórák mellett rendszeresen felzárkóztató foglalkozások, szakkörök, középiskolai előkészítő foglalkozások elérhetők, valamint sportolási, kulturális programokat és táborokat is rendszeresen szervez az iskola a diákoknak.