Hogy válaszd ki a tökéletes játszóházat gyermeked számára?

Az egyik legnépszerűbb kinti játék gyerekek számára egy játszótér, játszóvár beszerzése (pl. Jungle Gym komplett játszóterek). Több órára lefoglalja a gyerekeket ahelyett, hogy a tv vagy számítógép előtt töltenék idejüket. A játszótér jó lehetőség a gyerekek közösségi életének, barátságok kialakításának elősegítésére. Nehézséget okozhat azonban a megfelelő játszótér kiválasztása, cikkünkben ehhez nyújtunk segítséget.

  • A biztonság az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venned. Bizonyosodj meg róla, hogy a kiválasztott játszótér megfelel a szabványoknak, biztonsági előírásoknak, nagyon fontos ez a lépés a balesetek elkerülése, megelőzése érdekében.
  • A méret egy másik fontos tényező. Akkora játszóvárat érdemes választani, amelyben a gyerekek kényelmesen el tudnak férni, de nem foglalja el az egész udvart. Térképezd fel az udvarodat, hogy mi hol található és azok alapján válaszd ki az ideális helyet és méretet a játszótérnek.
  • Vedd figyelembe, mennyit akarsz költeni. Széles választékból válogathatsz, ha eldöntötted, mennyit szeretnél költeni rá, kiválaszthatod, hogy milyen anyagból legyen (fa vagy műanyag általában), milyen tartozékok legyenek hozz (csúszda, hinta, mászófal stb.).
  • Ahogy említettük az előbb, két anyag közül választhatsz: fa és műanyag. Mindkettőnek vannak pozitív és negatív tulajdonságai is. A műanyag játszóterek könnyebben össze- és szétszerelhetők, általában kisebb méretűek, és kisebb gyermekek számára ajánlottak. A fa anyagú játszóvárak könnyebben bővíthetők, nagyobb méretűek is lehetnek.