Honlap optimalizálása mobilra, tabletre

Az okos telefonok elterjedésének következtében egyre nagyobb szükség, hogy az egyéni vagy céges honlapok is mobilra optimalizáltak legyenek. (pl. Netfort honlapkészítés segítségével) Ennek előnyeit mutatjuk be.

A forgalom nagy része mobilról jön

Az egyik legfontosabb előnye a mobilra optimalizálásnak, hogy a telefontól internetezőket részesíti előnyben. Ha tudják telefonos a felhasználók, hogy az ő érdekeiket szem előtt tartva készült a honlap, szívesebben látogatják újra.

Másképp viselkednek a telefonról internetezők

Általában, ha valaki nagyobb keresést folytat interneten, számítógépről teszi, a mobilos internetezők általánosságban a gyors, könnyű információszerzést igénylik. Ha sorban állás közben, várakozáskor keresnek rá valamire, akkor egyből, kevés adatforgalommal szeretnék azt megtalálni.

Google előnyben részesíti

Az internetes keresés szempontjából fontos, hogy a Google (az legnagyobb internetes kereső) előnyben részesíti azokat az oldalakat, melyek reszponzív dizájnnal vannak kialakítva, így megkönnyíti a keresőoptimalizálást (SEO).

Közösségi média

A közösségi médián történő megosztások nagy része mobilról, tabletről történik. Ha valaki így, egy linken keresztül látogat meg egy honlapot, de az nincs az ő készülékére optimalizálva, nagyobb eséllyel lép tovább a következő linkre, anélkül, hogy a céloldalt böngészné.

Reklámok kevésbé irritálók

A számítógépes reklámokhoz képest a mobilos reklámok nem foglalnak el akkora helyet a képernyőn, így jobb felhasználói élményt nyújt a mobilos internetezéshez.