Várható 2018-as ruha webshop trendek

Az internetes eladások minden évben nagyjából 20%-kal növekednek. Ezek a növekedések folyamatos fejlesztéseket, magasabb elvárásokat jelentenek a ruha webshopok számára. Cikkünkben ezeket a várható trendekez fogjuk bemutatni.

Mobilbarát webáruház

Ez már most is elengedhetetlen, de a jövőben még fontosabb lesz, ezért ki kell emelnünk. A reszponzív, mobilbarát kialakítás kötelező lesz minden olyan divat webshop számára, akik komoly eredményeket szeretnének elérni az internetes kereskedelem területén. Rengetegen vásárolnak ma már okostelefonról, nem szabad ezeket a potenciális ügyfeleket elszalasztani egy nem megfelelő webshoppal.

Személyre szabás

A webáruházak legnagyobb hátránya, hogy a vásárlók nem tudják megérinteni a termékeket. Ez ruhák esetén fokozottan problémát jelent. A jövőben arra kell törekedni, hogy minél közelebb kerüljünk ahhoz, hogy „megérintsék” a termékeket a vásárlók. Ez különböző vizualizációs technológiákat igényel. Ha egy vásárló kiválaszt magának terméket, színeket, anyagokat, azt egyből kép vagy videó (animáció) formájában meg kell tudni jeleníteni neki.

Emellett jó esély van a virtuális valóság elterjedésére az elkövetkezendő évben, melyet szintén ki lehet használni, ha kicsit olcsóbb, elterjedtebb lesz a technológia az emberek között.

Chat bot

Az élő ügyfélszolgálat ma már elengedhetetlen kelléke a nagyobb webáruházaknak, de még csak kevesen rendelkeznek chat botokkal. Ezeknek a lényege, hogy a chat program automatikusan, emberi beavatkozás nélkül meg tudja válaszolni a  leggyakoribb kérdéseket a látogatók számára.