Mit kell tudni eljegyzési gyűrű vásárlása előtt?

Az eljegyzési gyűrű vásárlása nem csak annyiból áll, hogy bemegyünk egy boltba, vagy felkeresünk egy gyűrű webshopot, hanem tudni kell azt is előre, hogy mi alapján fogjuk kiválasztani a megfelelő gyűrűt. Ehhez fogunk most segítséget nyújtani.

Tudnivalók

  • A keret, amit a gyűrűre fordítunk. Sokan a 3 hónapos szabályt követik, és 3 havi fizetést szánnak eljegyzési gyűrűre, azonban ez nem mindenki számára jó megoldás. Célszerű tehát előre eldönteni, hogy mennyi szánunk gyűrűre, hogy ne kelljen olyan gyűrűk között is keresgélni, melyek túl drágának bizonyulnak, mivel csak az idő megy vele.
  • A menyasszony stílusa. Nem saját magunknak választunk eljegyzési gyűrűt, hanem kedvesünknek. Ez azt jelenti, hogy olyat kell választani, ami neki tetszeni fog. Ezt megtudhatjuk partnerünktől, ha már korábban volt ilyen témáról szó, vagy barátaitól, akik esetleg tudják. Ha egyik sem vezet eredményre, akkor a már meglévő gyűrűihez hasonlót is választhatunk.
  • Kedvesünk ujjának mérete. Ezt trükkös lehet megszerezni, ha nem tudjuk. Egy jó megoldás, ha egy gyűrűjét elcsenjük és lemérjük annak belső körméretét. Sőt, akár magunkkal is vihetjük a gyűrűt, ha tudjuk, ami talán a legjobb megoldás, mivel a gyűrűkészítő szakember saját maga tudja levenni a méretet, amely így biztosan jó lesz.
  • A gyémánt értéke. Ehhez nem árt tisztában lenni a 4C-vel: Colour (szín), Clarity (tisztaság), Carat (tömege karátban), Cut (csiszolás).