A FEMTO lézeres szemműtét mellékhatásai

A FEMTO lézeres szemműtét mellékhatásaiA legmodernebb lézerkezelés, a FEMTO segítségével a lézeres szemműtétek korábbi minimális mellékhatásai, veszélyein is sikerült csökkenteni. Bejegyzésünkben ezeket a mellékhatásokat fogjuk megvizsgálni.

Szemszárazság

Ahogy a többi lézerkezelés során, úgy a FEMTO kezelés alatt is átvágásra kerülnek szemben található idegek. Ennek köszönhetően gyakran megáll a könnytermelődés, és a szemek kiszáradhatnak. A probléma kezelésére (a könnytermelés visszaállításáig) szemcseppet, műkönnyet ír fel az orvos. Ezt általában maximum 1-2 hónapig kell alkalmazni a szemműtét után, kivételes esetekben van csak tovább szükség rá.

Éjszakai látás romlása

Előfordulhat a szemműtét következtében olyan probléma, amely átmenetileg az éjszakai látást romlását vonhatja maga után. Ez a legtöbb ember számára néhány hónap után elmúlik, azonban a kezelések kevesebb mint 1%-ánál örökre megmaradhat.

Fényérzékenység

A fényérzékenység problémája manapság már kifejezetten ritkának számít, és ha elő is fordul, akkor is csak a kezelés utáni néhány órában, majd magától elmúlik.

Alul- vagy túlkorrekció

A kezelés előtti kötelező alkalmassági vizsgálat előtt megállapítják, hogy az adott páciens számára melyek azok az értékek, amik a javulást tekintve előrevetíthetők. Előfordulhat azonban, hogy ezt az értéket a tényleges műtét során nem érik el. Ilyenkor a legjobb klinikák ingyenesen megismétlik a kezelést, hogy teljesíteni a szerződésben vállalt eredményt.

Fertőzés

Ahogy minden egyes műtét során, így a szemműtétnél is fennáll a fertőzés veszélye. Köszönhetően a FEMTO kétlézeres eljárásnak, ez a veszély minimalizálva van.