Megéri utángyártott tonert venni?

Megéri utángyártott tonert venni?A nyomtató kiválasztása és megvásárlása általában kisebb problémát szokott jelenteni, mint a kifogyott toner pótlása. Sokan, amikor szembesülnek az új, gyári tonerek árával, akkor alternatív megoldások után néznek. Ezek közül a legnépszerűbb az utángyártott toner vásárlása. De vajon megéri utángyártott tonert venni?

A gyári tonerek előnye, hogy biztosan kompatibilisek a nyomtatóval, és többet lehet velük nyomtatni, mint egy utángyártott tonerrel. Azonban, mivel gyári eszközről van szó, így áruk jóval drágább, a minőséget meg kell fizetni.

Az utángyártott tonerek azonban sok esetben ár/érték arányban jobbak, mint a gyári tonerek. Hátrányuk, hogy ezt előre nagyon ritkán lehet tudni, mivel rengeteg féle utángyártott toner közül válogathatunk. Ennek megfelelően vagy próbálgatással, vagy utánajárással lehet csak meghatározni, hogy egy-egy gyártó milyen minőségű termékeket gyárt.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a nem gyári toner használata miatt meghibásodó készülék elveszíti a garanciát, így ilyen esetben saját magunknak kell gondoskodni a javításról, cseréről új nyomtatók esetén is.

Kompatibilitási problémák is jelentkezhetnek, így akár járhatunk úgy is, hogy a megvásárolt utángyártott toner egyáltalán nem, vagy csak rövid ideig működik.

Összességében elmondható, ha biztosra akarunk menni, akkor a gyári toner a jó választás, azonban az anyagi lehetőségei nem mindenkinek engedhetik ezt meg. Ilyen esetben célszerű a biztonságos megoldásokat keresni, azokat, melyekkel már sok felhasználónak volt jó tapasztalata.