Hogyan vásároljunk autó alkatrészeket az internetről?

Hogyan vásároljunk autó alkatrészeket az internetről?Manapság már rengeteg lehetőségünk van, ha valamilyen alkatrészt cserélnünk kell autónkban. Az egyik ilyen lehetőség az online autóalkatrész vásárlás. Lássuk, mire kell figyelni, ha emellett döntünk.

Mivel sok esetben nem tudjuk vásárlás előtt személyesen megnézni az alkatrészeket, így körültekintőnek kell lennünk, ha nem akarunk feleslegesen pénzt kidobni. A következő kérdésekre próbáljunk minél kielégítőbb válaszokat találni:

  • Gyári vagy utángyártott alkatrészről van szó?

  • Ha utángyártott, biztosan megfelel az autóhoz?

  • Az árak összehasonlítása

  • Ha a megkapott alkatrész nem megfelelő, milyen visszaküldési feltételek vonatkoznak rá?

  • Biztos, hogy megéri internetről rendelni, ha személyesen is beszerezhető az alkatrész?

Az első lépés tehát, hogy megnézzük az alkatrész minőségét. A gyári alkatrészek biztosan jó megoldást jelentenek, nem kell problémáktól tartanunk, így ezeket részesítsük előnyben. Gyakran lehet olyan helyzet azonban, amikor vagy egyáltalán nem szerezhető már be gyári alkatrész (pl. régi autók esetén), csak használtan, vagy csak utángyártott alkatrészt tudunk venni. Ha minden fajta rendelkezésre áll, akkor az ár/érték arányt kell megállapítanunk, és azt, hogy mekkora kockázatot merünk vállalni.

A visszaküldési feltételeknek különösen nagy szerepük van autóalkatrészek esetén, mivel könnyen előfordulhat, hogy valami miatt mégsem lehet őket beépíteni, és ha ilyen esetben nincs visszaküldés, nagyon veszteségesen jöhetünk ki az üzletből.