A lézeres szemműtét előnyei sportolóknak

A lézeres szemműtét előnyei sportolóknakA lézeres látásjavítás sokak életébe jelentős javulást hoz, azonban nem csak átlagemberek, hanem a sportolók is előszeretettel választják a kezelést, mivel számos előnnyel jár számukra. Lássunk ezek közül az előnyök közül néhányat.

Aki látásproblémákkal küzd, tudja, hogy rengeteg olyan tevékenység van, melyet jelentősen megnehezít, ha nem látunk rendesen, és szemüvegre, kontaktlencsére van szükségünk. A mindennapokban a szemüveg kiváló megoldást nyújt a látás javítására, azonban profi sportolók esetén a szemüveg nagyon nagy eséllyel nem használható, így marad a kontaktlencse, mint megoldás, ami kevesebb, de a problémamentes sportoláshoz még így is túl sok problémával jár. A kontaktlencse kieshez sport közben, könnyebben szerezhetünk be valamilyen fertőzést miatta.

Amíg korábban csak a PRK lézeres szemműtét (hosszabb felépülési idő) és a LASIK (nagyobb kockázat, különösen kontaktsportok esetén) állt rendelkezésre, addig nehezebb volt a választás. Manapság azonban, köszönhetően a FEMTO kezelésnek, a lézeres szemműtét nem csak szinte teljesen biztonságos, hanem minimális felépülési idővel is jár.

Nem csak a sportolás biztonságát, hanem a teljesítményt is javítja a lézeres szemműtét. Szinte a legtöbb sportban jól jön, ha tökéletesen lát a sportoló, amit a lézeres látásjavítással el lehet érni. A labdás sportágakban, különösen, ahol kicsi és gyors a labda (baseball, tenisz, kézilabda) minél jobban lát a sportoló, annál jobb teljesítményre lesz képes. Nem csak a labdás sportágak, hanem pl. az úszás, vagy a küzdősportok esetén is előnyös, ha nincs szükség a kontaktlencse igazgatására sport közben.