Saját kézműves csokoládé készítése

Saját kézműves csokoládé készítéseRengeteg ember fogyaszt örömmel csokoládét, csokiból készült desszerteket, finomságokat. A kereskedelmi forgalomban kapható csokik azonban nagy mennyiségben készülnek, nem a lehető legjobb minőségűek, és tartalmaznak olyan összetevőket, is, melyek ártalmasak egyes emberek számára. Ilyen esetekben a legjobb megoldás a saját kézműves csokoládé készítése, amelynek segítségével olyan csokit készítünk, amilyet csak szeretnénk.

Kakaóbab vagy kakaópor?

Ha teljesen egyedi, feldolgozástól mentes csokit szeretnénk, akkor kakaóbabból fogjuk készíteni csokoládénkat. A kakaópor beszerzése egyszerűbb és gyakran olcsóbb is, azonban az már fel van dolgozva, így nem tudjuk a folyamat minden részét saját elképzeléseink szerint alakítani.

Szerencsére ma már nem olyan nehéz minőségi kakaóbabokat sem beszerezni, rendelhetünk külföldről is, de hazai cégek is árusítanak külföldről beszerzett, minőségi kakaóbabokat. A kakaóbab megválasztásánál elkezdhetjük egyéni csokink megtervezését, mivel rengeteg különféle ízű, aromájú kakaóbabból választhatunk.

Hozzáadott anyagok

Nem csak a kakaóbabnak van nagy szerepe az elkészítésben, ízvilágban, hanem a hozzáadott anyagoknak is. Általában szükség van a csoki édesítésére, de ha cukormentes csokit szeretnél, akkor cukorhelyettesítőt célszerű használni, vagy elhagyni az édesítést teljesen. Szintén a laktózmentes, tejmentes, gluténmentes csokik elkészítésénél oda kell figyelni arra, hogy ezeket tartalmazó anyagokat ne használj fel kézműves csokoládéd elkészítéséhez.