Balatoni nyaralás: apartman vagy hotel?

Balatoni nyaralás: apartman vagy hotel?A nyaralások előtt mindig felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb választás, a balatoni apartman vagy a hotel választása szállásként. Bejegyzésünkben ezt a két választási lehetőséget fogjuk összehasonlítani.

Az apartmanok előnyei

Legtöbben apartmant választanak balatoni nyaraláshoz, köszönhetően annak, hogy hosszabb időre, pl. 1 hétre, általában olcsóbban ki lehet jönni, mint hotelek esetén. Ez különösen igaz, ha egy 4-5 fős családról, társaságról van szó, nem egy párról. Nem csak maga a szállás olcsóbb, hanem egy hotelben nincs lehetőség főzésre, így vagy a hotel éttermében, vagy egyéb étteremben lehetséges enni, amely jóval többe kerül, mint a saját magadnak elkészített ételek.

Az apartmanok általában jobb környezetben is helyezkednek el, csendesebb utcákban, vagy akár közvetlenül a parton, a hoteleket pedig általában a forgalmasabb helyeken szokták kialakítani. Plusz az apartmanok rendelkeznek általában udvarral is, így sokkal jobb lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra kisgyermekes családok számára.

A hotelek előnyei

A hoteleknek is megvannak a maga előnyei természetesen, legfőképpen a teljes ellátás. Ha a balatoni nyaraláskor csak a kikapcsolódásra szeretnél koncentrálni, és teljes ellátást szeretnél, akkor egy hotelben ezt megtalálhatod.

A hotelben nem lesz szükség takarításra sem magad után, hanem az árban ez is benne van.

A hotelek különösen előnyösek rövidebb időszakok esetén, ugyanis a legtöbb apartmant nem lehet csak néhány éjszakára kibérelni, hanem a 6-7 éjszaka a minimum. Aki nem szeretne ennyi időt eltölteni a Balaton partján, gyakran nincs más lehetősége, mint a hotelt választani.