Mi az, és mire jó az akril festék?

Mi az, és mire jó az akril festék?A kreatív hobbik egyik alapvető kelléke az akril festék. Az akril festék olyan vizes alapú festék, amely gyorsan szárad, nagyon jól fed és megszáradás után teljesen vízálló. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően nem csak a kreatív hobbik területén, hanem számos más tevékenységhez is kiválóan használható.

Milyen anyagoknál alkalmazható?

Az akril festék további előnye, hogy rendkívül sokoldalúan alkalmazható, számos anyagnál egyformán jól használható. Ezek az anyagok pl. a fa, papír, kő, üveg, fém, bőr, agyag, műanyag és a viasz is. Mindezek mellett gyakran használnak akril festéket hungarocell, gipsz, vászon, kerámia díszítésére is.

Eszközök akril festéshez

Az akril festéshez nincs szükség rengeteg különböző eszközre. Szükség lesz természetesen a bevonni kívánt anyagra, valamint az akril festékre. Emellett csak egy paletta kell a színek kikeveréséhez, az ecset, amivel festeni fogsz, valamint vízre lesz még szükség.

Tudnivalók az akril festésről

Az akril festés előtt nem kell előkészíteni, alapozni a felületet, esetleg egy kis tisztításra van csak szükség. Az akrilfestéket használat előtt érdemes felrázni, hogy egyenletes festéket kapj. Palettán keverd ki a szükséges színt előre, ha olyan színnel szeretnél dolgozni, amit nem tudsz készen megvásárolni. Ha motívumokat festesz a felületre, azokat nyugodtan megrajzolhatod előre, mivel az akril festék el fogja azt takarni.