Mit jelent a szélvédő impregnálás?

Mit jelent a szélvédő impregnálás?Ha körülnézünk az interneten vagy valamelyik autómosó, autótisztító szolgáltatásai között, akkor találkozunk a szélvédő impregnálás szolgáltatással. Ez azonban sok autósnak nem mond semmit. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy mit is jelent, és milyen előnyei vannak.

A nanotechnológiás szélvédő impregnálást úgy hirdetik az autómosókban, hogy hatására jóval kevesebbet kell majd a szélvédőt törölni, amivel spórolni lehet.

A technológia a következőképpen működik. A nanotechnológia lényege, hogy a milliméter milliomod méretű részecskéket juttatunk a szélvédőre, ami egy bevonatot fog képezni a szélvédőn. Ez a bevonat segít abban, hogy a szélvédőre kerülő víz, csapadék ne folyjon, hanem cseppekbe álljon össze, és egyszerűen leperegjen, anélkül hogy ablakmosó folyadékot kellene használni, hogy a szélvédőt törölni kelljen.

Az impregnáló réteg felviteléhez néhány egyszerű lépést kell megtennünk. Először is meg kell tisztítani a szélvédőt, ugyanis, ha szennyeződések maradnak rajta, akkor nem lesz megfelelő a felvitt nanotechnológiás réteg sem. A megtisztítás polírozást és zsír- és pormentesítést fog jelenteni. Ha ezt elvégeztük, akkor következhet az impregnáló réteg felvitele. Rengeteg különböző típus közül választhatunk, amikor nanotechnológiás anyagot választunk, érdemes a márkásabb, megbízhatóbb termékeket megvásárolni, ugyanis azok hosszabb ideig fognak kiváló megoldást nyújtani.