Mekkora bőröndöt vásároljunk?

Mekkora bőröndöt vásároljunk?Az utazáshoz hozzátartozik egy olyan bőrönd, utazótáska is, amibe a cuccainkat pakoljuk. Nem mindegy azonban, hogy mekkora bőröndöt választunk, számos dologra oda kell figyelni, ha tökéletes nyaralást szeretnénk magunknak.

A méretet tekintve több tényezőt is figyelembe kell vennünk. Először is azt, hogy repülőn szeretnénk-e utazni a táskával, vagy nem. Ha igen, akkor meg kell különböztetni a kézipoggyászt, amit fel lehet vinni az utastérbe, és a nagyobb táskákat, amiket nem. A kézipoggyász általában 40*30*20 cm méretű lehet maximum, tehát egy ennél kisebb táskára szükségünk lesz az utazáshoz.

A nagyobb bőröndök méretének megválasztásához két dologra lesz szükségünk. Először is arra, hogy mennyi mindent szeretnénk magunkkal vinni, valamint azt, hogy hogyan fogjuk a bőröndöt cipelni. Hiába veszünk ugyanis egy nagy bőröndöt, ha olyan nehéz lesz telepakolva, hogy nem fogunk tudni vele közlekedni.

A közlekedést megkönnyíti a bőrönd kialakítása is. Ha kézben szeretnéd azt cipelni, olyat válassz, amelyet kényelmesen fel tudsz venni és tartani tudsz. Szerencsére nem muszáj a bőröndöt kézben vinni, ugyanis a legtöbb ilyen táska kerekekkel készül. 2, 3 vagy 4 keresek utazótáskák a legnépszerűbbek, a 2 kerekes általában a közepes méretű, a 4 kerekes pedig a legnagyobb bőröndöket jelenti. Nem csak a kézipoggyászokat, hanem a bőröndöket is úgy méretezik általában, hogy a légitársaságok előírásainak megfeleljenek.