Ismerd meg a rövidszőrű német vizslát

A rövidszőrű német vizsla az egyik legnépszerűbb, leghasznosabb vadászkutya, nem véletlenül, ugyanis kifejezetten ere a célra tenyésztették ki. A rövidszőrű német vizsla tenyésztésének célja az volt, hogy egy sokoldalú, minden vadászati feladatra alkalmas kutyával gazdagodjunk. Azonban nem csak vadászkutyaként, hanem háziállatként is kiváló társunk lehet egy német vizsla.

Ahogy a neve is mutatja, a német vizsla rövid szűrrel rendelkezik, színét tekintve általában barna, esetleg fehér vagy fekete színű, különböző foltokkal. A méretet tekintve a nagyobb kutyafajták közé tartozik, erős testalkattal, ezeket a tulajdonságokat a vadászatok során nagyon jól tudja kamatoztatni.

Az eredményes vadászathoz nagyban hozzájárul a német vizsla viselkedése, jelleme. Nyugodt, intelligens, hűséges kutyáról van szó, amely az emberekkel és a többi kutyával egyaránt rendkívül jól kijön. A német vizsla könnyen tanítható, kezelhető, és nem csak a szabadban, hanem pl. lakásban is jól viselkedik.

Mivel a rövidszőrű német vizslának több feladatot is el kell tudni látnia, ezért általában a tanítása, képzése is több időt vesz igénybe, mint másik kutyafajták tanítása. A tanítást a lehető legfiatalabb korban el kell kezdeni, hogy már kölyökkorban megtanulja a német vizsla az alapokat, hogy a rendszerhez, elvárásokhoz hozzászokjon.