Hogyan találjunk olcsó hotelt?

Hogyan találjunk olcsó hotelt?A hotelszobák ára folyamatosan emelkedik, így akik szállodában szeretnének megszállni, kell, hogy számoljanak ezekkel a megnövekedett költségekkel. Van azonban néhány dolog, amit tenni tudunk, hogy kifogjuk az olcsóbb szobákat, szállodákat. Ezeket fogjuk megvizsgálni.

A legegyszerűbb dolog, amit tenni tudunk, ha időben lefoglaljuk a szobát. Ehhez persze szükség van arra, hogy legalább egy hónappal előre tudjuk, hogy mikor szeretnénk utazni. Ha csak az utolsó pillanatban döntjük el, akkor is van lehetőségünk spórolni.

Számos szálloda kínál ún. last minute lehetőségeket, ilyenkor olcsóbban adják a közeli időpontokat. Ha ez a lehetőség nem áll fenn, mert minden szoba foglalt, akkor körülnézhetünk az interneten, mivel egy kis keresés után gyakran lehet találni olyan embereket, akik már nem tudják lemondani a lefoglalt szállást, de mégsem tudnak elmenni, és inkább olcsóbban megpróbálnak túladni a foglalásukon.

Ha mindegy, hogy mikor utazunk, nem vagyunk időponthoz kötve, akkor jó megoldás a hétköznapra történő foglalás, mivel ilyenkor általában olcsóbbak a szobák a kevesebb vendég miatt. Plusz, ilyenkor az éttermek, kikapcsolódási lehetőségek sem olyan zsúfoltak, mint szombaton és vasárnap.

Ne csak az árakra figyeljünk, hanem a felszereltségre és az extra szolgáltatásokra is. Wi-fi-t szeretnénk, de nem mindenhol van benne a szoba árában? Nézzük meg, hogy olyankor mennyi plusz költséggel jár nekünk ez, mivel könnyen lehet, hogy néhány ilyen plusz szolgáltatás, és az olcsó hotelszoba egyből magasabb árkategóriába esik.