Az anyai és munkahelyi teendők összehangolása

Az anyai és munkahelyi teendők összehangolásaAz anyai és munkahelyi teendők összehangolása mindig nehézségekkel, problémákkal szokott járni a kisgyermekes anyukák számára. Mindenkinél eljön az az időszak, amikor már dolgozni kell menni, azonban a gyerek még nem olyan nagy, hogy ne igényelne komoly odafigyelést. Néhány olyan tippet mutatunk be, melyek segítségével össze lehet hangolni a két feladatot, hogy mindkettőre megfelelő mennyiségű időt, energiát tudj fordítani.

Időbeosztás

Az egyik legjobb dolog, amit tenni lehet, az az idő beosztása. Ehhez szükség lesz előre tervezésre. Természetesen mindig adódhat váratlan helyzet, probléma, amit meg kell oldani, de jó megoldás, ha előre beosztod a napodat, és tartod is magad hozzá. Mivel egy nap véges időből áll, ezért mindig csak annyi tennivalót tervezz be, amit reálisan meg is tudsz valósítani egy nap.

A feladatok szétválasztása

Teljesen nem fogod tudni szétválasztani a munkahelyi teendőket az otthoni teendőktől, azonban amennyire csak lehet, el kell különíteni a kettőt. Amikor a munkahelyen vagy, akkor próbálj nem a családi dolgokkal foglalkozni, otthon pedig tedd félre a munkát, és csak a családra koncentrálj. Ha elmosódnak a határvonalak a két tennivaló között, akkor könnyen előfordulhat, hogy pl. otthon is dolgozol, vagy a munkával töltöd idődet.

Kérj segítséget

Ha egyedül akarsz mindent megoldani, az valószínűleg nem fog sikerülni. Ehelyett célszerű barátoktól, ismerősöktől segítséget kérni, valamint az otthoni házimunkát sem egyedül kell bevállalni, hanem meg kell osztani a teendőket, hogy mindenre jusson idő.