A lézeres szemműtét lépései

A lézeres szemműtét lépéseiA lézeres látásjavítás a kontaktlencse és a szemüveg mellett a harmadik legnépszerűbb megoldás a szem fénytörési hibáinak javítására. Lássuk, hogy milyen lépésekből áll a lézeres szemműtét.

A kezelést minden esetben egy részletes, mindenre kiterjedő alkalmassági vizsgálat előzi meg, ahol nem csak azt állapítják meg, hogy a páciens alkalmas-e a kezelésre, hanem egyúttal megvizsgálják a fénytörési hibáit, amihez alakítani lehet a későbbiekben magát a kezelést.

Az alkalmassági vizsgálat teljesen fájdalommentes, és elvégeztével a komolyabb klinikák írásos garanciát vállalnak a vizsgálat alapján megállapított várható eredményre.

Ha minden rendben van, akkor következhet maga a kezelés. A szemműtét mindössze néhány percig tart, és a páciens folyamatos tájékoztatásban is részesülhet, hogy éppen mi történik a szemműtét alatt. Ez azt jelenti, hogy nem altatás mellett végzik a kezelést. Nem kell azonban félni, a modern, szemkövető lézereknek köszönhetően meg lehet mozdítani szemünket a kezelés alatt, a lézer vagy követni fogja a szemet, vagy egyszerűen megáll.

A kezelés után rögtön érezhető annak hatás, még nem lesz ugyan egyből tökéletes a látás, azonban a javulás már érzékelhető. A kezelést követően fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő szemcsepp alkalmazására lesz szükség, valamint másnap kontrollra kell jelentkezni. Ugyan a következő hónapokban néhányszor meg kell jelenni még ellenőrzésre, azonban a modern kezelések során maximum néhány nap pihenésre lesz csak szükség, és utána vissza lehet térni a megszokott életvitelhez.